Kontakt os: info@yostudios.com

GRANOLATÆRTE

GRANOLATÆRTE

Kæreste Emma Martiny kommer her med et godt bud på en sikker vinder til sommerbrunchen! Opskriften er fra Emmas kogebog “Herlig og ærlig mad”.


Hvis du vil imponere dine gæster med et anderledes, lækkert og dekorativt indslag på brunchbordet, er denne granolatærte lige sagen. Det er som en ’omvendt’ klassiker, med sprød granola som tærtebund, græsk yoghurt som fyld og pynt af sæsonens friske frugt. Her laver jeg tærten i en stor form og skærer den ud i stykker til servering, men den kan også laves i små, individuelle tærteforme.

INGREDIENSER
Til 4 personer eller som en del af brunch til 8

4 dl havregryn, fin- eller grovvalsede
1 dl mandler, grofthakkede
1 dl græskarkerner
1 tsk. vaniljepulver
1 nip salt
50 g smør + lidt til tærteformen
4 spsk. ahornsirup

ENDVIDERE
500 g græsk yoghurt eller skyr
Frisk frugt eller bær, her jordbær og kiwi

FREMGANGSMÅDE

Tænd ovnen på 150 grader.

Bland havregryn, grofthakkede mandler, græskarkerner, vaniljepulver og salt i en skål. Smelt smørret, og tilsæt det til skålen sammen med ahornsiruppen.

Smør en tærteform, og pres granola-blandingen ned i formen, så det danner en bund. Brug et decilitermål af stål eller lignende til at presse granolaen sammen i stedet for dine fingre – det er langt nemmere.

Sæt tærteformen i ovnen i 30 minutter, indtil bunden er gylden og sprød, og lad den derefter køle af.

Umiddelbart inden servering toppes tærten med græsk yoghurt og pyntes med frugt og/eller bær. Tærtebunden vil blive blød, hvis den står for længe fyldt med yoghurt, så servér den straks.

Er granolatærte også strøget ind på førstepladsen over dine yndlingsopskrifter? Find mange flere i Emmas kogebog “Herlig og ærlig mad”, du finder den LIGE HER!