Kontakt os: info@yostudios.com

MØD EMILIE SCHACK

MØD EMILIE SCHACK

ENDELIG kan vi løfte sløret for den superkvinde, som skal føre YO STUDIOS videre til København. Kom helt tæt på Emilie i dette interview.

Vi kan ikke lade være med at prale lidt, for vi har saftsuseme gjort en god fangst med denne kvinde. Start blot med at slå et blik ned over hendes cv – og fortsæt så ned til en lidt mere personlig fortælling om livet bag kongelige døre og om mødet med yoga, der vendte op og ned på Emilies verden.

1996 Startede på Det Kongelige Teaters Balletskole
2008 Ansat som korpsdanser på Det Kongelige Teater
2010 Postgraduate diploma in contemporary dance – NSCD
2011 Aspirant hos Dansk Danseteater
2012 RYT 200 Yoga Alliance Yogaudannelse – Sattva
2012 Stifter af Yama.dk
2013 Ansat som professionel danser hos Ingrid Kristens & CO.
2013 80 TT Surya vinyasa udannelse – Sattva
2014 200 TT Yin yogaudannelse – Sattva
2015 Mor til en fantastisk dejlig dreng
2017 Medejer og direktør hos YO KBH

HVORFOR YO?

Jeg tror, at jeg bedst kan beskrive det ved at sige, at YO er som mit eget univers. For mig er YO‘s værdier de helt rigtige, og jeg kan genkende mig selv i YO. Dansen, yogaen, ja det det hele. YO er ikke bare et træningscenter, hvor man går hen, fordi man har dårlig samvittighed over at have spist en kage for meget. YO er et sted, som kan bidrage med en masse positive ting til ens livstil.

FORTÆL OS KORT LIDT OM DIG SELV OG DIN BAGGRUND?

Jeg kommer oprindeligt fra Holstebro men flyttede til København alene som 11-årig pga. Det Kongelige Teater. Nu bor jeg i Vanløse med min kæreste og vores to drenge, Arthur & Valdemar.

HVORDAN VIL DU BESKRIVE LIVET PÅ TÅSPIDSSKO INDE BAG DE KONGELIGE MURE?

Jeg er vokset op på Det Kongelige Teater og har været der fra jeg var 5 år, til jeg blev færdiguddannet og korpsdanser. Dansen har ført mig verden rundt og givet mig en helt unik opdragelse, som jeg er meget taknemmelig for. Jeg har også lært at den flotte medalje altid har en bagside. Bag de smukke kostumer og de lette, yndige trin gemmer der sig hårdt arbejde og en masse andre ofre.

HVAD ER DET SKØNNESTE VED AT UDTRYKKE SIG IGENNEM MODERNE DANS?

Moderne dans er for mig meget personligt. Det giver mig mulighed for at udtrykke lige præcis, den jeg er, og hvordan jeg har det. I balletten er alt lagt fast, og der er altid en, som kan gøre det lidt bedre end en selv. Man kan nemt erstattes. I moderne dans vil der aldrig være en, der kan gøre det  på præcis samme måde som mig. Det er unikt. På den ene side er moderne dans skræmmende for mig, fordi det ligger langt fra min klassiske og kassede baggrund, men på den virkelig gode side, er netop det bare så befriende.

HVAD GJORDE, AT DU FANDT FREM TIL YOGAEN?

Yogaen skabte et frirum for mig og gør det stadig. Et sted, hvor jeg kan være for min egen skyld. Hvor jeg ikke bliver bedømt eller skal konkurrere med andre. Yogaen er for mig ikke kun en måde at bevæge sig på – men en måde at leve på.

NÆVN DE TRE VIGTIGSTE TING, SOM DU HAR LÆRT AF DANSEN?

Selvdisciplin. Udfordringen i at alt, altid kan blive bedre. Og så det vigtigste- danseglæde!

OG HVAD GIVER YOGA?

Også selvdisciplin. Følelsen af, at uanset hvordan det og du er, så er det altid godt nok. Og med det kommer taknemmeligheden for det, der er, præcis som det er.

HVILKEN TYPE UNDERVISER ER DU?

Uhh kunne du ikke lige spørge mine elever? Hmm, hvis jeg selv forsøge at sætte ord på… Så er jeg en underviser, der forsøger at plante små frø i form af mange forskellige ting. Og så betragte, hvad der vil spire efterfølgende, hvilket er helt op til eleven selv. Jeg vil gerne skabe plads og inspirere til , at der ikke altid kun er en løsning. Mulighederne er uendelige, og det handler om at finde sin egen vej. Det, der er rigtig for mig, er ikke nødvendigvis rigtigt for dig.  Derfor skal der være plads til frihed, og når jeg underviser, så er det for mine elever- ikke for mig selv.

HVAD GLÆDER DU DIG MEST TIL, I DIT NYE VIRKE SOM LEDER AF YO KBH?

ALT! Jeg glæder mig så meget til at møde min kommende YO familie og være med til at skabe et univers fyldt med glæde og muligheder.

TIL SLUT. VIL DU IKKE DELE FIN EGEN SUNDHEDS-FILOSOFI MED OS? BÅDE I FORHOLD TIL MAD OG TRÆNING…

Uanset om det gælder mad eller træning er mit mantra “Alt med måde”.
For mig hænger krop og sind sammen, og der skal være balance mellem de to. Jeg tror ikke på quick fix i nogen form, men på, at det handler om at skabe en sund og balanceret livstil. Dertil vil jeg igen understrege, at det er meget forskelligt, hvad en balanceret livstil er. Der er et spørgsmål om ens person, ens værdier og ens behov.  ALT MED MÅDE!
Tusind tak skønneste Emilie. Hold op, hvor vi glæder os til YO og København med dig ved roret!