Kontakt os: info@yostudios.com

SOLGULE KOKOSLINSER

SOLGULE KOKOSLINSER

Vore kære YO Ambassadør Emma Martiny, har været så sød at dele nogle af sine lækre opskrifter med alle os i YO. Emma er en skøn smilende pige, som kan kalde sig selv blogger, opskrift- og kogebogsforfatter, podcast-prinsesse og ikke mindst trofast YO medlem. Opskriften nedenfor er fra Emmas kogebog “Herlig og ærlig mad”.


Denne solgule linseret er formidabel hverdagsmad. Den er nem, hurtig og billig at bikse sammen, og du vil blive overrasket over, hvor dejligt en portion mætter. Sundhedsværdien er også helt i top, da linserne er kogt med kokosmælk samt skønne krydderier såsom gurkemeje og ingefær og tilføjet spinat. Retten kan serveres som den er, men jeg holder af at spise den med sorte ris og indiske papadums, der er helt tynde og sprøde brød af linse- eller rismel. De kan købes tørrede i større eller etniske supermarkeder, og de skal blot friteres inden servering.

INGREDIENSER
Til 4 personer

2 små løg
3 fed hvidløg
1 spsk. fintrevet ingefær
1 spsk. smør eller kokosolie
2 spsk. gurkemeje
1 spsk. spidskommen
1 tsk. salt
1⁄2 spsk. stødt koriander
1 dåse mosede tomater
2 dåser kokosmælk
250 g helbladet frossen spinat
4 dl røde linser
Saften af 1–1,5 lime
Salt & friskkværnet peber

TIL SERVERING
200 g sorte ris
Skyr eller græsk yoghurt
Papadums, friturestegt i smagsneutral olie
Limebåde
Ristede kokosflager
Frisk koriander

FREMGANGSMÅDE
Hvis du laver sorte ris til retten, skal du sætte dem over først, da de skal koge længere tid end almindelige hvide ris.

Hak løgene, og riv hvidløg og ingefær fint på et rivejern. Opvarm smør eller kokosolie i en stor gryde, og svits løg, hvidløg og ingefær. Tilsæt gurkemeje, spidskommen, koriander og salt til gryden, og lad det stege med et par minutter.

Hæld nu mosede tomater og kokosmælk over, og tilsæt de røde linser. Bring gryden i kog, og rør ofte, da linserne nemt falder til bunden og brænder på. Lad det koge i cirka 20 minutter, imens du steger papadums efter anvisningen på pakken og forbereder resten af tilbehøret.

Når linserne er møre, men ikke helt udkogte, tilsættes den frosne spinat. Varm det hele godt igennem, og smag til med lime, salt og peber.

Server med ris, skyr, papadums og limebåde, og drys med ristede kokosflager og frisk koriander.

Er du lige så vild denne opskrift, som vi er? Få fingre i Emmas kogebog “Herlig og ærlig mad” LIGE HER!