Kontakt os: info@yostudios.com

VEGETARISK TIKKA MASALA

VEGETARISK TIKKA MASALA

Emmas opskrift på en vegetarisk udgave af Tikka Masala. I opskriften er kylling skiftet ud med aubergine og kikærter – men samme gode smag! Find opskriften hos Emma lige HER!


Hovedret til 4 personer

INGREDIENSER

MARINADE
3 fed hvidløg
1 cm frisk ingefær
2 dl græsk yoghurt
saft af 1 limefrugt
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. paprika
1 tsk. tørrede chiliflager
3 tsk. garam masala
2 tsk. salt

FYLD
2 auberginer
2 dåser kikærter

SAUCE
2 løg
3 fed hvidløg
1 cm frisk ingefær
smør til stegning
50 g mandler
70 g koncentreret tomatpuré
3 dl bouillon
1 tsk. gurkemeje
½ dl piskefløde

TILBEHØR
4 dl fuldkornsris
1 håndfuld mandler
1 håndfuld bredbladet persille

FREMGANGSMÅDE

MARINADE
Pil og pres hvidløg, og skræl og riv ingefær fint. Bland alle ingredienserne til marinaden i en stor skål.

FYLD
Skyl og skær auberginerne i 1 cm tykke skiver, og vend dem i marinaden. Afdryp kikærter, og vend dem i marinaden. Lad det hele marinere i mindst 30 minutter, dog gerne natten over i køleskabet.

TILBEHØR
Kog fuldkornsris efter anvisningen på pakken.

TILBEREDNING
Tænd ovnen på 225°. Fordel aubergine, kikærter og marinade på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg det i ovnen i ca. 20 minutter, til aubergineskiverne er møre og gyldne.

SAUCE
Pil og hak løgene fint. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Steg løg, hvidløg og ingefær i smør i en gryde, til løgene bliver klare. Hak mandler helt fint, og tilsæt. Tilsæt også tomatpuré, bouillon og gurkemeje, og lad saucen koge op. Lad den simre i 5 minutter, inden indholdet fra bagepladen vendes i. Varm retten godt igennem, og rør fløden i.

SERVERING
Rist mandler på en tør pande, og hak dem groft. Skyl persillen, og hak den fint. Pynt retten med persille og hakkede mandler. Servér med ris.