Kontakt os: info@yostudios.com

GLUTENFRIE BANANBOLLER

GLUTENFRIE BANANBOLLER MED CHOKOLADE

Emmas bud på luftige glutenfrie boller til morgenbordet eller til eftermiddagskaffen. Find opskriften og mere til hos Emma Martiny HER!

12 stk. / Tilberedning 1 t 20 min

INGREDIENSER

4 dl mælk*
50 g smør*
1 dl yoghurt*
1 spsk. ahornsirup (kan undlades)
1 tsk. vaniljepulver
25 g gær
1/2 tsk. salt
2 spsk. fiberHUSK
3 bananer, medium størrelse
125 g boghvedemel
125 g quinoamel
125 g mandelmel
100 g mørk chokolade

FREMGANGSMÅDE

Kom mælk og smør i en kasserolle. Opvarm det forsigtigt, så smørret smelter, og mælken bliver lillefingervarm. Hæld det i en skål, og rør yoghurt, ahornsirup, vaniljepulver og salt ud i mælken. Smuldr gæren ned i skålen, og pisk det i væsken. Tilsæt dernæst fiberHUSK, og pisk det hurtigt ud i væsken, så det ikke klumper. Bliv ved med at piske i cirka 5 minutter, indtil der dannes en luftig gelé. Målet er at piske så meget luft ind i geleen som muligt.

Mos bananerne med en gaffel, så du får en grov mos. Pisk bananmosen ind i geleen. Tilsæt derefter boghvedemel, quinoamel og mandelmel, og rør rundt, først med en grydeske og sidenhen med hænderne, indtil alt melet er blandet med geleen, og du får en let klistret dej. Hak chokoladen groft, og rør den hakkede chokolade i dejen. Del dejen i boller (jeg skar dejen ud som en pizza, for at få trekantede boller), og placér dem på en beklædt bageplade. Lad nu bollerne hæve i 20 minutter.

Tænd ovnen på 150 grader. Bag bollerne i cirka 40 minutter, til de de er flot gyldne og sprøde i overfladen. Bollerne smager både dejligt lune, kolde eller ristet på en brødrister.

*Vegansk alternativ: Brug plantemælk, kokosolie og soyayoghurt i opskriften. Det fungerer også fremragende.

Opskrift udviklet af Emma Martiny