Kontakt os: info@yostudios.com

YO GUIDE NANNA FRIDA

MØD YO GUIDE NANNA FRIDA

For vores allesammens Nanna Frida er dans ikke bare dans, men ganske enkelt hele livet. Læs her mere om hendes inspirerende tilgang til livet


NANNA, FORTÆL OS LIDT OM DIG SELV?

Jeg har været danser hele mit liv, helt ind i hjertet og hele vejen ud og rundt i livet. Jeg blev uddannet danser fra Balletakademiet i Sverige i 2003 og levet af dansen siden – som danser, underviser, koreograf, igangsætter, ejer af en balletskole i Horsens, bl.a…. Jeg skelner ikke mellem det at være menneske og danser. Mit liv er en dans, både i dansesalen og i den ‘virkelige’ verden – ikke kun på roser – absolut ikke – men på hele livets spektre af følelser og farver. For tre år siden tog jeg til Indien for at tage en yoga uddannelse – efter 7 måneder vendte jeg tilbage til Århus, og 7 måneder derefter blev jeg mor. Så nu er mit liv blev beriget med min over alt på jorden mest elskede og inspirerende dansepartner, Ask.

HVILKE HOLD UNDERVISER DU I YO?

I YO underviser jeg i min egen udgave af yoga, Deep Flow, i Ballet og Barre Technic, Ballet, Moderne, Modern Jazz, Back Bend og Core Strength, Hip Opening and Placement. På sigt drømmer jeg om også at undervise i Graham Technic, Yoga for børn og VoksenBarn-YogaDans.

FORTÆL OS LIDT OM DIN VERDEN AF DANS?

Min verden af dans og yoga rummer hele spektret af det at være menneske. Dansen er for mig en måde af trække vejret på, en måde at give slip på, en måde at komme i kontakt med mig sig selv på, en måde at kommunikere med andre mennesker på, en måde at dele sig selv på – et univers hvor man lader følelserne komme til orde gennem bevægelse.

HVORDAN FANDT DU VEJEN TIL AT BLIVE UNDERVISER?

Hvordan jeg fandt vej til undervisningen? Den fandt vist mere mig. Jeg startede faktisk med at undervise ca 10 år inden jeg blev uddannet, underviste samtidig med min uddannelse, og har gjort det lige siden – med undtagelser af pauser på nogle år hist og her, hvor jeg har haft brug for at give helt slip, og lave noget helt andet – som regel at rejse ud i verden og danse – mest om natten med mange andre mennesker, fra mange forskellige lande, på strande, i bjerge, i jungler… Men hver gang er jeg blevet kaldt tilbage til Århus og undervisningen… At være med mennesker i undervisningssituationer, er for mig virkelig inspirerende. Jeg elsker at mødes med mennesker i et rum hvor begge parter er 100% tilstede i deres krop og sjæl, og vi sammen udvikler os i vores ønskede retning.

HVORI FINDER DU DIN MOTIVATION?

Spørgsmålet om motivation er interessant. For mig er det ikke motivation der driver mig. Det er inspiration. Motivation kommer ude fra og inspiration kommer inde fra. Jeg er et 100% lyst styret mennesker, så hvis jeg ikke har lyst til at bevæge mig f.eks., så enten gør jeg det ikke, ellers finder jeg ind til kernen af hvorfor jeg ikke har lyst til at bevæge mig, og så bevæger jeg mig med den energi. F.eks. hvis jeg føler mig træt og har brug for omsorg – hvordan kan jeg så have en balletklasse hvor jeg bevæger mig med omsorg for mig selv, og får skabt energi i stedet for at bruge energi.

HVAD ER YO FOR DIG?

Hvad YO betyder for mig? SÅ meget!!!! Malene har jeg jo undervist for år tilbage, og pludselig står hun her, som et fantastisk fyrtårn i Århus, der har skabt et fuldstændigt unikt miljø hvor glæden ved at bevæge sig, mangfoldigheden, åbenheden, varmen – og med kærligheden til dans og yoga, simpelthen er drømmestedet for mig at undervise og være. Jeg er så taknemmelig og fuld af respekt for Malene og YO.

HVAD BETYDER SUNDHED FOR DIG?

Sundhed for mig er at omgive mig selv med ærlige og kærlige mennesker og steder. Hvis jeg er i et miljø hvor jeg har det godt, behandler jeg naturligt mig selv godt. Da jeg er så lyst og følelsesstyret som jeg er, er det umuligt for mig at opsætte regler for hvad jeg skal gøre for at være sund. Jeg er simpelthen nødt til at skabe det rette miljø inden i mig og omkring mig, så jeg helt naturligt har lyst til at være sund.

DIN ULTIMATIVE GUILTY PLEASURE?

Det ejer jeg naturligvis ikke. Faktisk er jeg så ekstrem at jeg absolut kun spiser det jeg allerbedst kan li. Jeg spiser f.eks. hellere en mandel croissant fra Cabra – starter med remoncen inden i selvfølgelig – end jeg spiser en skål, lad os sige linsesalat, fordi jeg har læst et eller andet sted at det er sundt. Men når det er sagt, så har jeg helt naturligt allermest lyst til masser af frugt og frisk grønt, nødder og mørk chokolade. Jeg har aldrig lyst til mad der ikke er naturligt . Jo mindre tilberedning, jo bedre føles det i min krop, har jeg lært med tiden.

DINE VIGTIGSTE ELEMENTER I EN BALANCERET HVERDAG?

Uha, balancekunsten mellem alle livets store og små paradokser har altid været, og er det endnu mere nu som enlig mor, et centralt spørgsmål, jeg nok egentlig forsøger at forholde mig åbent til hver dag, afhængigt af hvad dagen byder af indre og ydre tilstande. Men at være i kontakt med mine følelser og turde lade dem farve dagens gøren og laden, har jeg fundet ud af, er en virkelig god investering, både på den korte og den lange bane.

HVAD GØR DIG GLAD HELT IND I HJERTET?

Hvad der gør mig glad helt ind i hjertet? Mennesker der stråler deres inderste sandhed ud til hele verden, at skabe i fællesskab, at surfe på bølger af uspoleret begejstring, at slappe fuldstændig af i min krop og mærke alle mine celler vibrere af energi og lytte til min krops farver og følelser.

HAR DU ET TIP DU VIL DELE MED OS?

Brug mere tid på dit indre-net end på dit inter-net. På den måde får du skabt en tilstand inde i dig og i din verden omkring dig, der er i harmoni med dine unikke drømme, følelser og behov. Og i den tilstand er du den største gave for dig selv og dine medmennesker.

Tak til Nanna Frida!

 

 

“Brug mere tid på dit indre-net end på dit inter-net. På den måde får du skabt en tilstand inde i dig og i din verden omkring dig, der er i harmoni med dine unikke drømme, følelser og behov. Og i den tilstand er du den største gave for dig selv og dine medmennesker.”

“Jeg skelner ikke mellem det at være menneske og danser. Mit liv er en dans, både i dansesalen og i den ‘virkelige’ verden – ikke kun på roser – absolut ikke – men på hele livets spektre af følelser og farver.”

“For mig er det ikke motivation der driver mig. Det er inspiration. Motivation kommer ude fra og inspiration kommer inde fra. “